Nyomtatás:

Magunkról

 

A Paint Up! virtuális épületfestő verseny megálmodója és szervezője a Visualpower Kft.

Egyszerűen mondva: kivetítősök vagyunk.

A hivatalos megfogalmazás szerint:

Magyarország piacvezető vizuáltechnikai szolgáltatói, több százmillió forint értékű, saját tulajdonú professzionális eszközparkkal (LED falakkal, RÁCSLED felületekkel, óriás fényerejű projektorokkal, egyedülálló vezérléstechnikákkal stb.), az első Business Superbrand díjas cég a szakmában.

A Visualpower-nél jó néhányunknak már több mint egy évtizede a kivetítők határozzák meg az életét. Fárasztó, de rendkívül színes, sok kreativitást igénylő munka a miénk. Olyan elfoglaltság, amely állandó megújulásra sarkall bennünket.

Az eszközök fejlődése, az ügyfelek egyedi igényei, a rendezvényhelyszínek változatossága stb. mindennapos szakmai kihívást jelentenek számunkra.

Folyamatosan törekszünk a minőségre, de meggyőződésünk, hogy igazán jó „iparos munkát” csak úgy lehet hosszú éveken át fásultság nélkül végezni, ha néha elengedjük a fantáziánkat, és úgy a magunk, mint a mások örömére, felfedezzük a hivatásunkban rejlő „művészetet” is.

A VIRTUÁLIS ÉPÜLETFESTÉS gondolata, éppen a fent említett „kihívás” és „művészet” miatt, már jó ideje foglalkoztatott bennünket.

A szórakoztatásnak e válfaja világszerte ritka, nézőcsalogató csemegének számít. Külföldön az ilyen és hasonló jellegű vetítések népszerűsége - a lehengerlő látványnak köszönhetően - egyre nő, hazánkban azonban még kevésbé ismert ez a forma.

Tehát ezért, azaz a hazai megismertetés érdekében határoztuk el 2010-ben, hogy a világon elsőként, egy egyedülálló versenyt rendezünk a műfaj képviselői számára.

A pályázatot és a rendezvényt cégünk a Visualpower Kft. saját ötlete alapján, önerőből valósította meg. Kitűzött céljainkat - hogy egyedi, óriás fényerejű projektoraink segítségével lehetőséget teremtsünk e költséges, de hazánkban még alig ismert műfaj, azaz az architekturális vetítés gyakorlati kipróbálására és a kortárs vizuális tartalmak közönség előtti megjelenítésére, egyfajta szimbolikus hidat építve ezzel a 3. évezred technikáinak alkalmazása és az igényes művészet között – mindenki elismeréssel díjazta.

A Visualpower „ars poeticája” a magas színvonalú, látványos szolgáltatás.

A virtuális épületfestésben (más néven architekturális vetítésben) mindez benne van. A látvány, az egyediség, a különlegesség, melyet nem is lehet másképp, mint magas színvonalon művelni. Mindent megteszünk, hogy az idei, 3. alkalommal megrendezendő versenyünk ismét elnyerje a közönség tetszését.

E célunk megvalósításában szakmai segítőtársunk az architekturális vetítéseiről ismert világhírű Bordos László Zsolt/Bordos.ArtWorks (http://bordos.eu) és alkotótársa: Kovács Ivó (http://www.ivo3d.hu).

A döntőt a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (azaz a Budapesti Őszi Fesztivál) nyitó eseményeként, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. és a Műcsarnok együttműködésével szervezzük.
Megtiszteltetés számunkra, hogy e két jelentős intézmény csatlakozott rendezvényünkhöz.

 

Szervezők

Visualpower Kft. - Magyarország piacvezető vizuáltechnikai szolgáltatója

Ötletgazda: Riegler László / Visualpower Kft., ügyvezető igazgató

Főszervező: Vaskó Tünde / Visualpower Kft., marketing- és kommunikációs igazgató

Műszaki vezető: Perjési Péter / Visualpower Kft., ügyfélkapcsolati munkatárs

Szakmai partner: Bordos László Zsolt / videomapping művész, Bordos.ArtWorks

Asszisztens: Lengyel Nikoletta (Niki) / Visualpower Kft.

 

Együttműködő partnerek

Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft.

Műcsarnok

 

Letöltések

Pályázati kiírás

Segédanyagok

"Szülői hozzájárulás" nyilatkozat