Nyomtatás:

Kiírás

 

Pályázati felhívás

Készíts virtuális épületfestéshez szabadon választott témában, a Műcsarnok főhomlokzatára, az épület architektúrájával harmonizáló, zenei aláfestéssel komponált, 3 perces projektoros kivetítésre alkalmas képanyagot (animáció, videó, montázs stb.).

Zenei aláfestés:

Szabadon választott műfajban

 

Pályázati feltételek

Jogi és személyi feltételek

Pályázatot nyújthat be:

 • A pályázat nyílt, természetes és jogi személyek foglalkozástól, kortól, nemtől, állampolgárságtól és lakóhelytől függetlenül, egyénileg és/vagy csapatban pályázhatnak.
 • 18 év alatti természetes személy csak törvényes képviselője hozzájárulásával pályázhat.
 • Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója.
 • A csoportosan pályázó legfeljebb egy csoportban közreműködhet.
 • Aki csoportban szerepel, másik pályaművel egyénileg is pályázhat.
 • Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.
 • Profik és amatőrök egyaránt pályázhatnak.
 • A kiíró Visualpower Kft. és szervező-, együttműködő partnereinek dolgozói, tagjai, tisztségviselői, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

A pályamunkák beadásának feltételei

Az érvényes pályázat feltétele a paintup.visualpower.hu oldalon történő „Anyagleadás-regisztráció”. Minden pályamű külön regisztrációt igényel!
A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázót azonnali hatállyal kizárjuk a versenyből. Ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a helyezést érvénytelenítjük, és a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
A pályázó a regisztrációs adatlap hiánytalan kitöltésével kijelenti, hogy a pályamunka saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályamunkának meg kell felelnie a kiírás, "Pályamunkák kötelező technikai paraméterei" fejezetében megadott technikai feltételeknek.

A pályaműben tilos bármilyen létező vagy fiktív, direkt vagy bújtatott reklám elhelyezése, azaz tilos terméket, márkát, nevet, emblémát, felismerhető arculati elemet, feliratot stb. (kivételt képeznek a főhomlokzaton olvasható feliratok), és/vagy bármilyen, a pályázóra utaló jelet megjeleníteni! Ennek be nem tartása a pályamű automatikus kizárásával jár!

A pályamunkák benyújtásának módja

Az érvényes pályázat feltétele a paintup.visualpower.hu oldalon történő „Anyagleadás-regisztráció”. Minden pályamű külön regisztrációt igényel.

A pályamunkának meg kell felelnie a kiírás, "Pályamunkák kötelező technikai paraméterei" fejezetében megadott technikai feltételeknek.

A pályamunkák 3 perc időtartamúak legyenek. (+, - 30 másodperces eltéréssel még befogadjuk a pályamunkát.)

A pályaműveket az alábbiak szerint kérjük elkészíteni és beadni:

1920x700 pixel
Quick Time videóformátum
Photo JPEG
25 FPS
Minőség: 95%
(Compression Type: Photo JPEG, FPS: 25, Quality: 95)

A videóanyagnak tartalmaznia kell a hangsávot!

A pályaművek beadása:

A paintup.visualpower.hu oldalon az „Anyagleadás-regisztráció” menüpontban.

Kérjük, mielőtt regisztrálnál és beküldenéd a pályamunkádat, figyelmesen olvasd el a regisztráció menetének leírását!

A regisztráció menete röviden:

 • Kiválasztani, hogy EGYÉNI vagy CSOPORTOS pályázatot szeretnél beadni.
 • A kért információkat az adatlapon megadni.
 • A „Pályamű regisztráció” gombra kattintani.
 • A kapott aktiváló "kulcs"-csal (link) a regisztrációt véglegesíteni.
 • A kapott FTP hozzáféréssel a pályaművet, (ha szükséges a „Szülői hozzájárulás” nyilatkozatot is) feltölteni.

Ha egy pályázó több versenyművel pályázik, akkor az egyes alkotásokat külön-külön kell regisztrálni, és a pályaműveket egymástól eltérő elnevezéssel kell feltölteni!

A pályaműben való személyes adat vagy arra utaló bármely, egyéb jelzés elhelyezése a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Pályaművek beérkezéséről minden pályázót e-mailben értesítünk!

Pályamunkák kötelező technikai paraméterei

Segédanyagok:

 • Mintasablon (template) - méretarányos, a vetítendő felület pontos meghatározásával
 • Segédfotó – az épület környezetének, architektúrájának szemléltetésére, nappali fényviszonyok között készült felvétel, a megvetítendő felület figyelemfelkeltő kiemelésével

Figyelem!

 • A pályaműveket a pályázók a kiíró által megadott Mintasablon (template) szerint kötelesek elkészíteni, más mintasablon használata a pályázatból történő automatikus kizárással jár.
 • A három épületrészből álló „Mintasablon”-t EGY ÖSSZEFÜGGŐ KÉPMEZŐKÉNT kell értelmezni és kezelni!
 • A „Mintasablon” méretét, elhelyezését, felbontását stb. megváltoztatni TILOS!
 • A „Mintasablon”-on látható kontúrok csak a szélek meghatározására vannak megadva, a pályaműben a KONTÚROKAT NEM KELL FELTÜNTETNI!
 • A nappali képet a tervezés könnyebbé tételéhez, a homlokzat részletgazdagságának szemléltetéséhez adjuk meg, a pályamű elkészítésénél éjszakai látványban gondolkodj! Mondanivalód kifejezésére az architektúra elemeit is használd!
 • A nappali „Segédfotó"-n látható zöldnövények a kreatív tartalom készítésekor figyelembe vehetők, de az évszakváltás miatti eltérés okán, használatukat nem javasoljuk!
 • A „Mintasablon”-t és a „Segédfotó”-t a paintup.visualpower.hu oldal „Letöltések” menüpontjából tudod letölteni.

Felbontás:

 • 1920x700 pixel

Megjelenítési sebesség:

 • 25 FPS

Fájlformátum:

 • Quick Time, codec: Photo JPEG, minőség: 95%

Hang:

 • A videóanyagnak tartalmaznia kell a hangsávot

A pályaműveket 2D és 3D animációs, filmes, videó és/vagy számítógépes, illetve bármilyen technikával készíthetik a pályázók.

Időtartam:
3 perc

Zenei aláfestés:
Szabadon választott műfajban

Technikai információ:
A pályaműveket Hippotizer HD V3 médiaszerverről, Vista Spyder videóprocesszor segítségével, 6 db (2 db 20.000 + 2x2 db 15.000 Ansi Lumenes) óriás fényerejű, DLP-s projektorral jelenítjük meg a rendezvényen.

Kérdés esetén a paintup@visualpower.hu e-mail címen lehet érdeklődni.
Hétfőtől péntekig, naponta 9-17 óráig válaszolunk!

Részvételi díj

Természetes személyek számára a részvétel ingyenes.

Jogi személyek esetében a nevezési díj pályaművenként 60.000,- Ft+Áfa (Bruttó 76.200,- Ft). A nevezési díjat csak abban az esetben kell a cégnek befizetni, ha a zsűri az előválogatás során a pályamunkát beválasztja a 2012. október 6-i döntőbe.

Határidő

FIGYELEM! A beadási határidő változott!

A pályázat benyújtásának módosított határideje: 2012. szeptember 24., hétfő 12.00 óra.
A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

A 18 év alatti egyéni pályázóknak, illetve csoportos pályázat esetén minden 18 évnél fiatalabb csapattagnak kötelezően beadandó, a törvényes képviselő által aláírt „Szülői hozzájárulás” nyilatkozatot scannelt formában, a pályaművel együtt, 2012. szeptember 24-én 12.00 óráig kell feltölteni a pályázat regisztrációja során kapott FTP tárhelyre.

Zsűrizés, értékelés

A határidőre beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai a vizuális kultúra neves hazai szakértői, képviselői (pl.: művészetek, vizuális kommunikáció, filmrendezés stb. területekről).

A zsűri a pályaműveket előzsűrizi, és kiválasztja az általa legjobbnak vélt 12 pályamunkát, melyeket a 2012. október 6-i döntő során a nagyközönség előtt is levetítünk.

A műfaj jellegéből adódóan előnyt élveznek azok a pályamunkák, melyekben az alkotók mondanivalójuk kifejezésére, az architektúra elemeit is használják.

Az előzsűrizés eredményéről legkésőbb 2012. szeptember 29-30-án minden pályázót értesítünk.

A továbbjutott 12 pályaművet a döntőn, azaz a nyilvános vetítéskor, a helyszínen, a valós körülmények közötti bemutatást követően, a zsűri az általa meghatározott szempontok szerint (pl.: művészi érték, kreativitás, illeszkedés az architektúrához stb.) rangsorolja. Ez a rangsor lesz a verseny végleges eredménye.

A zsűritagok névsorát a paintup.visualpower.hu oldal „Zsűri” menüpontjában tesszük közzé.

A pályázat kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján, tetszésük szerint válasszanak be, vagy hagyjanak ki pályamunkákat a pályaművek közül, valamint tetszésük szerint ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

A döntő ideje alatt a közönségnek is módjában áll SMS-ben szavazni az általa legjobbnak tartott műre. A három legtöbb SMS szavazatot kapott pályamunka KÖZÖNSÉGDÍJBAN részesül.

Az SMS szavazáshoz szükséges alapdíjas telefonszámot a helyszínen tesszük közzé.

Díjak

A győztes elnyeri "Az év virtuális épületfestője - 2012" címet.

A zsűri által legjobbnak tartott 1-3. helyezett a kiíró és a támogatók által felajánlott értékes tárgynyereményben részesül.

Emellett az első három helyezett arany-, ezüst- és bronzszínű „festő pemzlit” kap emlékbe.

Közönségdíj

A közönség által legjobbnak tartott 3 mű alkotója a szervező által felajánlott nyereményben részesül.

Nyeremények:

 • Nagy értékű műszaki eszközök
 • Fellépési, bemutatkozási lehetőségek
 • Munkalehetőség

A díjak pontos listáját a „Nyeremények” menüpontban tesszük közzé.

Egyéb

A 12 döntős mű alkotói oklevelet és a verseny emblémájával ellátott pólót kapnak emlékbe.

A díjak járulék és adómentesek.

Díjátadás

A döntő napján, a rendezvény helyszínén.

Szerzői és felhasználói jogok

A pályázat kiírója az előzsűrizés során továbbjutott 12 pályaművet a verseny helyszínén, a rendezvény időtartama alatt többször levetíti.

A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:

 • A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, illetve a műfaj népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek és az azokról készült felvételek korlátlan felhasználására.
 • A kiíró, úgy is, mint a verseny rendezője jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a versenyen, a versenyhez szorosan kapcsolódó internetes felületeken, reklámokban, továbbá a döntőt követően azok referenciaként és marketing célból stb. történő felhasználására.
 • A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaművet elektronikus formában megjelentesse, közzé tegye, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.
 • Mivel a verseny nonprofit jellege folytán a kiírónak főszabály szerint nem hoz bevételt, a pályázó a díjazásról lemond.
 • A pályázók által megadott személyes adatokat, elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, és csak a pályázathoz kapcsolódóan használja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak változtatásának jogát fenntartja!

A pályázat kiírója

Visualpower Kft. - Magyarország piacvezető vizuáltechnikai szolgáltatója
(1115 Budapest, Kelenföldi út 2., http://www.visualpower.hu)

Helyszín

Műcsarnok - Budapest, Dózsa György út 37. (Hősök tere)

Vetítési felület

A Műcsarnok Hősök tere felőli főhomlokzatának teljes felülete

Időrend

 • Pályázat kiírása: 2012. augusztus 3.
 • Meghosszabbított beadás új határideje: 2012. szeptember 24. 12.00 óra
 • Előzsűrizés: 2012. szeptember 28.
 • A pályázók értesítése az előzsűrizés eredményéről: 2012. szeptember 29-30.
 • Döntő: 2012. október 6.
  (Az előzsűrizés során kiválasztott 12 pályamű nyilvános vetítése, értékelése, eredményhirdetés)
  A döntő a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (azaz a Budapesti Őszi Fesztivál) nyitó eseménye.
a zsűri az előválogatás során a pályamunkát beválasztja a 2012. október 6-i döntőbe
 

Letöltések

Pályázati kiírás

Segédanyagok

"Szülői hozzájárulás" nyilatkozat